Wie ben ik?

Tja wie ben ik eigenlijk, dat heeft best een tijd (lees jaren) geduurd voordat ik dat duidelijk had voor mezelf. 
Jarenlang ben ik de persoon geweest die de buitenwereld wilde dat ik was, gevormd door je omgeving, dat geldt denk ik voor iedereen wel.

Je wordt geboren als een niet gevormd mensje zonder eigen levenswijze of gedachten over hoe je je leven vorm gaat geven. 
Dit wordt voor je bepaald op het moment dat je opgroeit, je neemt de gewoontes over van huis uit want dat is “normaal”, je weet tenslotte niet beter. En dat is in veel gevallen ook goed en veilig.

Opgroeien volgens de normen en waarden van je ouders (in mijn geval alleen een moeder) was heel normaal, ik leerde hoe de dingen moesten en niet moesten. Maar ik groeide ook op in veel negatieve gedachten, niet van mezelf maar uit mijn omgeving. Veel negatief ingestelde mensen die de zon niet zagen schijnen maar last hadden van dat ene wolkje wat er ook was.
Mensen die niet genoten van een regenbui (lekker voor de plantjes) maar bijna depressief werden van de regen. 

Al op jonge leeftijd besloot ik mijn leven niet op die manier te willen leven, ik wilde lachen en genieten, ik wilde positief in het leven staan en gelukkig zijn. Ik wilde bij het opstaan de dag fijn beginnen en niet mee gezogen worden in negativiteit.

Mijn motto is dan ook:

Geniet van de mooie dingen en de dingen die je kan en baal niet van wat je niet kan.

Wie ben ik nog meer

Kruiden! mijn liefde voor kruiden is al jong begonnen. Ik plukte de mooiste kruiden uit de natuur en bracht deze mee naar huis. 
15 jaar geleden deed ik de opleiding Kruidengeneeskunde en ik gebruik dan ook dagelijks kruiden voor eigen gebruik.

Edelstenen! nog zo´n passie van mij. Edelstenen zijn mooi, krachtig en liefdevol. Edelstenen doen heel veel voor je en hebben een mooie werking (mentaal & fysiek). Deze draag ik dan ook dagelijks en ik wissel het ook regelmatig. Het ligt er aan wat ik nodig heb op dat moment.

Buiten zijn!
Ik ben heel graag buiten, in alle seizoenen want alle seizoenen zijn prachtig. Op blote voeten lopen vind ik heerlijk, dan heb je echt de verbinding met moeder aarde. Ja ook in de winter loop ik graag op blote voeten 😉

Bach Bloesem en etherische olie!
Die laatste gebruik ik elke dag, op mijn huid of in de diffuser. Olie in de diffuser heeft een fijn effect op huis en haard. Het reinigt en ondersteund je echt.
Bach Bloesem is een hele mooie manier om emoties te ondersteunen met een mooie remedie. 10 jaar geleden deed ik de opleiding tot Bach Bloesem Therapeut en ik help dus regelmatig mens en dier met een remedie

Mediteren kan je leren!
Dat is echt waar, je moet weten dat ik nooit stil kon zitten. Doorgaan en doordoen was mijn motto. Tot ik fysieke klachten kreeg en ik wel meer moest rusten en ik moet zeggen …. ondanks de reden, beviel me dat goed. Ik had meer tijd voor mezelf en de rust in mijn hoofd. Hierdoor is de liefde voor mediteren ontstaan.

Lezen en leren!
Ik ben helemaal geen studiebol, nooit geweest ook, maar ik hou van lezen en leren. Ieder onderwerp dat ik interessant genoeg vind wil ik meer van weten. Van internet leer je veel maar ik doe liever een cursus of opleiding erin zodat ik echt de juiste dingen leer. Je bent dan ook nooit uitgeleerd!

Opleidingen & cursussen